NMBINX - 2 Day Technical Training

Africa/Johannesburg
The Beach Hotel

The Beach Hotel

Marine Dr, Summerstrand, Gqeberha, 6000
Don Jolley (INX-ZA)
Description

📢 Calling all network operators in PLZ and surrounding areas! 🌐

 

Join us for an exclusive two-day training course hosted by INX-ZA, designed to supercharge your network scalability and peering readiness! 🚀

 

Date: 7th and 8th June

Location: [Venue]

Cost: Free! (Registration required, limited spaces)

 

 

Agenda:

Day 1 - Network Architecture and Design:

 

Master the art of scaling networks to a global level

Unlock the power of IGPs and EGPs for optimal performance

Architect a scalable infrastructure primed for peering success!

 

 

Day 2 - Peering into Your Network:

 

Arm yourself against 21st-century ISP challenges with robust security techniques

Learn to mitigate dDOS attacks like a pro

Gain invaluable insights into your network operations using free and open-source tools

 

Don't miss this opportunity to boost your network prowess! Secure your spot today as spaces are limited. Let's revolutionize network scalability together! 💪🌐 #INXZATraining #NetworkRevolution

  • Wednesday, June 7
    • 8:00 AM 9:00 AM
      Registration 1h
    • 9:00 AM 10:30 AM
      Network architecture and best practices 1h 30m

      Network structure and device roles
      IP address plan
      Network Systems

    • 10:30 AM 11:00 AM
      Morning Tea 30m
    • 11:00 AM 12:30 PM
      Routing protocol fundamentals 1h 30m

      Routing Protocol Theory
      When / How to use IGPs and EGPs
      Putting the picture together

    • 12:30 PM 1:30 PM
      Lunch 1h
    • 1:30 PM 3:00 PM
      Internal routing design 1h 30m

      Routing concepts, redistribution, costs
      OSPF design
      Internal BGP design

    • 3:00 PM 3:30 PM
      Afternoon Tea 30m
    • 3:30 PM 5:00 PM
      BGP Peering 1h 30m

      BGP Policy
      Setting up BGP sessions
      Exchanging of prefixes

  • Thursday, June 8
    • 8:30 AM 9:00 AM
      Registration 30m
    • 9:00 AM 10:30 AM
      Multihoming your network 1h 30m

      Connecting to Transit + IXP
      BGP Path selection
      How they see you - Looking glass and other tools

    • 10:30 AM 11:00 AM
      Morning Tea 30m
    • 11:00 AM 12:30 PM
      RPL Theory 1h 30m

      What are IRRs.
      AS-SET creation and importance
      IRR Route/6 object creation
      How IRRs are used to build filters

    • 12:30 PM 1:30 PM
      Lunch 1h
    • 1:30 PM 3:00 PM
      Putting it together - Connecting to the internet exchange point 1h 30m
    • 3:00 PM 3:30 PM
      Afternoon Tea 30m
    • 3:30 PM 5:00 PM
      Knowing your network 1h 30m

      Netflow